Rakenteiden suunnittelu ja muotoilu kuumasinkityksessä

Sinkittävät rakenteet tulee suunnitella ja valmistaa siten, ettei niihin jää umpinaisia tiloja ja taskuja. Aukotuksen ansiosta sinkki pääsee virtaamaan rakenteiden sisään ja ulos, eikä ilmapusseja pääse syntymään. Sinkittävät kappaleet tulisi varustaa myös ripustuspaikoilla tai rei´illä. Saranat, holkit ja muut toisiinsa nähden liikkuvat osat tulee suunnitella sellaisiksi, että ne voidaan irrottaa toisistaan sinkityksen ajaksi. Lisäksi on huomioitava riittävät välykset. Kappaleet on merkittävä erillisillä stanssatuilla numerolapuilla, koska maali- ja rasvaliitumerkinnät estävät sinkin tarttumisen kappaleen pintaan.

Periaatekuva kuumasinkityksestä.
Kappaleen nosto tapahtuu vinossa asennossa, jotta sinkki valuisi tasaisesti pois.
Varmista, että sinkki pääsee esteittä valumaan kappaleiden ja putkien sisään eikä ilmataskuja pääse syntymään.

Varmista, että sinkki pääsee esteittä valumaan kappaleiden ja putkien sisään eikä ilmataskuja pääse syntymään. Kuvassa esimerkkejä kappaleisiin tehdyistä tuuletusaukoista.


Periaatekuva kuumasinkityksestä. Kappaleen nosto tapahtuu vinossa asennossa, jotta sinkki valuisi tasaisesti pois.

Kuumasinkityn teräksen maalaus

Kuumasinkityn teräksen maalausohje perustuu PSK 2702 standardiin “Kuumasinkittyjen teräsrakenteiden hankinta ja maalaus. Käyttösuositus prosessiteollisuudelle”. Kyseinen standardi antaa seikkaperäisempiä tietoja koko toimintaketjulle. Kuumasinkitty pinta on hyvä maalausalusta.Jos maalikalvo vioittuu tai halkeilee iän myötä maalikalvon alla olevan sinkin korroosiotuotteet täyttävät halkeamat. Sinkin korroosiotuotteet eivät vaadi lisätilaa ruosteen tavoin, eivätkä siten irrota maalia, vaan sinkki ja maali tekevät yhteistyötä. Sinkki antaa teräkselle pitkän ja luotettavan korroosiosuojan ja maali suojaa sinkkiä ilmasto- ja kosteusrasituksilta.

Kysy meiltä myös apua maalaukseen, teemme yhteistyötä naapuriyritysten kanssa.